استکبار جهانی فعالیتهای مختلف مردمی و دانشجویی را در حوزه بینالملل برنامهریزی کرده و به اجرای آنها میپردازد و مخاطب بسیاری از برنامههای بینالمللی دولتی ایشان نیز دانشجویان هستند. در ادامه سه مورد از فعالیتهای ایشان در این حوزه به اختصار شرح داده خواهد شد و لزوم مقابله با این اقدامات نیز در آن مشهود خواهد بود:
آیلپ
آیلپ (IYLEP- Iraqi Young Leaders Exchange Program)، یک برنامه آموزشی مختص نوجوانان عراقی است که توسط سفارت ایالات متحده در بغداد و دفتر فرهنگی وزارت امور خارجه ایالات متحده طراحی میشود. در این طرح جوانان با استعداد عراقی از مدارس و دانشگاهها انتخاب و برای مدتی با هزینه دولت آمریکا به این کشور فرستاده میشوند و در طول اقامت بعضا باید در کنار خانوادههای آمریکایی زندگی کنند و بدین شکل به صورت حداکثری تحت تاثیر فرهنگ مردم آمریکا قرار میگیرند. در ادامه آموزشهایی تخصصی به منظور ایجاد جامعه مدنی مطابق خواستههای آمریکا با آزادیهای مورد نظر این کشور برای فراگیران برگزار میشود که نتیجه این آموزشها را میتوان در نقش آفرینی فعال فراگیران ادوار آیلپ در میدان التحریر عراق و شبکههای مجازی به منظور ایجاد آشوب برای سرنگونی دولت عادل عبدالمهدی در جریان اعتراضات اکتبر سال2019 اشاره کرد.
YGL
شبکه رهبران جوان جهان (Young Global Leaders) و یا به اختصار YGL شبکهای است که برای تربیت نسل جوان برای آماده سازی جوانان در جهت اهداف استکبار به وجود آمده است. بودجه اولیه شبکه آنگونه که در سایت مجمع جهانی اقتصاد آمده، با کمک صهیونیستها فراهم شده است. کلاوس شواب در سال 2004 (1383) به عنوان رهبری مصلح درجهان، برنده جایزه «دن دیوید اسرائیل» میشود و یک میلیون دلار به وی اهدا میگردد. شواب این پول را برای تأسیس شبکه رهبران جوان جهان اختصاص میدهد.
این شبکه صهیونیستی با بودجه اسرائیلی، به جهت ایجاد یک سیستم کنترل بر نخبگان جوان، که همان رهبران آینده جهان هستند تشکیل شده است تا بتواند آینده جهان را آنطور که میخواهد شکل دهد. در وبگاه YGL آمدهاست که بهجهت همکاری و آموزش نسل بعدی رهبران آینده جهان به دنبال جذب شرکتهای پیشرفته جهانی، پیشگامان عرصه فناوری، کارآفرینان اجتماعی، دانشمندان و نخبگان جوان است. روش به دام انداختن نخبگان توسط YGL بدین صورت است که سالانه از میان جوانان کشورهای جهان، 200 تا 300 نخبه را انتخاب میکنند و به عنوان رهبر جوان برتر جهان به عضویت این شبکه درمیآورند. (منبع: mshrgh.ir/493095)
فولبرایت
فولبرایت یک برنامه آموزشی وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا است که افراد مستعد را از سراسر جهان شناسایی و سپس وارد این پروسه آموزشی میکند. پروسه جذب این افراد نیز به این شکل است که ابتدا با توجه به دارا بودن سه ویژگی 1 ــ مستعد بودن 2 ــ از کشور درحال توسعه 3 ــ مستعد ادامه تحصیل بودن توسط هشت معتمد محلی در کشورهای مختلف شناسایی میشوند و از بین تعداد فراوانی که معرفی شدهاند به شورای فولبرایت مستقر در سفارتخانه آمریکا در آن کشور (شامل سفیر، نفر دوم سفارت، که معمولاً فردی امنیتی است، و مسئول آموزش و بودجه) سفارت معرفی میشوند.
در گزارش ذکر شده است که در سفارت آمریکا در کابل ادعا شده این برنامه (فولبرایت) در 155 کشور دنیا وجود دارد همچنین اشاره شده فارغ التحصیلها در فولبرایت همه رؤسای دولت، وزرای کابینه، سفیر یا نماینده پارلماناند و یا فردی درطراز این مسئولیتها که وارد فعالیت حرفهای شدند. یکی از افراد در افغانستان در سال 70 الی 85 لیسانس و سه مدرک دکترا در افغانستان میگیرد و دو مقاله با موضوع همجنسبازی از نگاه فقه مینویسد، ایشان آشنای با فقه دارد چون رشته تحصیلی وی حقوق بوده است.
همچنین در این گزارش به این موضوع اشاره شده است که سالانه 8هزار نفر بورس میشوند که 4 نفر از آن غیرآمریکاییاند. جالب است که در برخی کشورهای مثل مصر هم مبارک و هم مرسی که اختلاف نظر 180درجهای داشتند بورس فولبرایتاند.
در پروسه آموزشی فول برایت فرد را از دیپلم شناسایی میکنند تا پست داک مثلاً خانم ندا ناطق دختر 19سالهای است که به آمریکا میرود بعد دکترای ریاضی میگیرد و در همان استنفورد عضو هیئت علمی میشود.
حالا وقتی فولبرایت تمام شد با گرفتن PhD بلافاصله به فرد پست داک میدهند، پست داک هم به این شکل است که هیچ آداب و ترتیب خاصی ندارد، صرفاً باید تحقیق کنی و سرچ کنی و سفر کنی به کشورهای مختلف و بگویی مسئله چیست. دو نفر دانشجو هم به فرد میدهند، باید از آن مسئله سالی چند مقاله ارائه دهد. بعد از این وقتی این مرحله هم تمام شد و فارغ التحصیل شدند باید بروند مؤسسه NED که بهصورت قرارگاهی عمل میکند، یک صورت دیگر هم دارد؛ آن این است که اگر فردی در کشورش بدون استفاده از فولبرایت سیستم بزرگ شد وی را مستقیماً جذب NED میکنند.
NED سند ملی دموکراسی آمریکا است و تنها نهادی که با نظارت مستقیم کنگره و ریاست جمهوری اداره میشود که تنها مسئلهای نیز هست که دغدغههای حزبی برایشان مطرح نیست و با هر گرایش حزبی به انجام آن تعهد دارند نکته مهم این است که بعد از قضایای برجام و توافق هستهای یک قسمت بهزبان فارسی نیز در سایت اضافه کردند که بتوانند بهزبان فارسی از گروههای هدف خود پشتیبانی کنند، نکته اصلی در قسمت مربوط به نفوذ هست. NED یک برنامه بورس بهنام ریگان ــ فاستر هست که یک فرصت بورس بین المللی را به فعالترین دانشمندان، روزنامه نگاران مؤسسه NED در واشنگتندیسی فراهم میسازد تا به تحقیقات مستقل در زمینه مباحث دموکراسی و چالشهای آن در سراسر دنیا بپردازد. در واقع باید به این نکته اشاره کرد که فولبرایت یک برنامه عام است که از هر رشتهای که هستند در آن بورسیه میشوند اما وقتی فردی بخواهد به رشته سیاست گذاری وارد شود هدایت و راهبردی آن را NED بهعهده میگیرد
نکته قابل توجه این است که این پروژه ها درکشورهای اسلامی با قدرت مضاعف به منظور تغییر رفتارها و هنجارهای اسلامی اجرا میشود که این امر تلاش مضاعف مسئولین جمهوری اسلامی را در مقابله با تلاش دشمنان را میطلبد. (منبع: https://tn.ai/968753 )