دیپلماسی عمومی یکی از ابزارهای سیاست خارجی است که هدف این نوع کنش، تاثیرگذاری بر روی مردم کشورها و رفتار با توجه به شرایط خاص نظام بینالملل به منظور ایجاد تغییر در علایق و رفتار مردم آن کشور در جهت اهداف کشور تاثیر گذار است.
با توجه به شرایط جنگی امروزه که کشورها ترکیبی از ابزارها و راهبردها را به منظور غلبه اراده خودشان در امور و کشورهای مختلف به کار میگیرند بر جمهوری اسلامی نیز واجب است تا با بهرهگیری از ابزار دیپلماسی عمومی به مقابله و ایجاد امنیت خارج از مرزهای خودش و همچنین صدور آرمانهای انقلاب درکشورهای دارای اشتراک با جمهوری اسلامی ایران اقدام کنند.
«جوان»، قشری آرمانخواه، صاحب تفکر و ایده، تاثیرگذار و بهترین جامعه هدف برای کشورهایی است که میخواهند با استفاده از ابزار دیپلماسی عمومی اقدام به انتشار فرهنگ و دیدگاههای سیاسی خود نمایند و از میان جوانان، تأثیرگذار ترین قشر «دانشجو» است. این قشر قابلیت دارد تا تفکرات بدست آمده را در سطح جامعه به گفتمان تبدیل نماید. از این رو این قشر بهترین جامعه مخاطب برای تاثیر گذاری است.
شورای علوم دفاعی آمریکا، بعد از حوادث 11 سپتامبر، اعلام کرد: «اصول فعالیت کارآمد رسانهای، ذخیرهای حیاتی برای امنیت ملی به شمار میرود واین اصول قادرند فرصتهای سیاسی بسازند، از شدت خصومتها و کینه توزیها (که می تواند منجر به جنگ شود) بکاهند، درگیریها را کنترل کنند و به آمریکا اجازه دهند که با خطرات غیر متعارفی که منافع آن را تهدید میکند، تعامل داشته باشد.»
زمانی که آمریکایی ها با مخاطرات امنیتی زیادی در عراق روبه رو شدهاند، زمینه برای بهرهگیری از حوزه دیپلماسی عمومی در سایر حوزههای جغرافیایی نیز فراهم شده است. دیپلماسی عمومی در روابط بینالملل دارای سابقه محدودی است اما به دلیل کاربرد و مطلوبیت اجرایی، اهمیت زیادی در امنیت بین الملل خواهد داشت.