هسته مرکزی بینالملل به عنوان متولی اصلی و مرکزی فعالیتهای بینالملل در بسیج دانشجویی، با برگزاری دورههای آموزشی و پیگیریهای سازمانی، ساختار تشکیلاتی خود را در استانها و دانشگاههای مختلف کشور نیز توسعه داده است. بدین ترتیب هر یک از نواحی بسیج دانشجویی یک هسته بینالملل که به طور مستقیم با هسته مرکزی بینالملل در ارتباط هستند ایجاد کرده و در حوزههای بسیج دانشجویی نیز هستههای بینالملل زیر نظر هسته بینالملل ناحیه مربوطه فعالیت میکنند.
بر همین اساس فعالان بینالملل در نواحی و حوزههای بسیج دانشجویی متناسب با نیازهای استانی و دانشگاهی خود، اقدام به برگزاری دورههای آموزشی گوناگونی در حوزه بینالملل مینمایند.
در این بخش به شرح برخی از مهمترین دورههای بینالمللی نواحی و حوزههای بسیج دانشجویی که با همکاری هسته مرکزی بینالملل برگزار شده است پرداخته خواهد شد.
طرح کشوری توانمندسازی وتربیت کنشگران هسته بین الملل استان فارس
چشم انداز های طرح
_گفتمان سازی جبهه مقاومت و انقلاب اسلامی در کشورهای اسلامی و حتی کشور های غیر اسلامی و صدور انقلاب اسلامی به تمام جهان
_تشکیل کمپین میلیونی طبق فرمایش حضرت آقا با دانشجویان به خصوص دانشجویان کشورهای مسلمان
_ فعالیت و کنشگری در زمینه بین الملل
هدف از برگزاری طرح
_ بی تفاوت نبودن افراد نسبت به مسائل بین الملل به خصوص جهان اسلام
_ فعال سازی و دغدغه مند کردن افراد نسبت به مسائل بین الملل برای کنشگری
_ یادگیری آموزش هایِ محتوایی و عملیاتی برای یک کنشگر فعال و متخصص در حوزه بین الملل
_ایجاد جریان گفتمان انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت در کشور های جهان
شکل گیری کارگروه در کشورهای زیر:
عراق
فلسطین
ایالات متحده آمریکا
شبه قاره هند(هند_پاکستان_کشمیر)
محوریت های طرح
1_ وقایع مهم تاریخی کشور هدف با محوریت قرار دادن صد سال اخیر
2_ جریان شناسی و شناخت احزاب و جنبش های مهم و تاثیر گذار کشور هدف
3_ شناخت ساختار سیاسی،اجتماعی کشور هدف
4_ جامعه شناسی و مردم شناسی کشور هدف
5_ شناختن رسانهها و شخصیت های تاثیرگذار کشور هدف
نحوه اجرا طرح
_بررسی و رصد هرروز اخبار کشور هدف
_هفته ای 1 الی 2 توییت (برنامه شب های توییتری)
_بررسی مقاله های مربوط به کشور هدف
_هفته ای یک جلسه ارائهِ تحقیقی،تخصصی توسط شرکت کنندگان
_هفته ای یک جلسه آموزشی با اساتید مطرح و برگزیده کشور
توضیحات مکمل
eاز تاریخ ۲۵ الی ۳۰ اسفند99 تبلیغات طرح توانمندسازی و تربیت کنشگران هسته بین الملل بسیج دانشجویی استان فارس با استفاده از پوستر و موشن به صورت معرفی کلی انجام شد که با توجه به کشوری شدن این طرح مهلت ثبت نام تا ۳ اسفند تمدید شد و گفتنی است طی سال گذشته رویداد آموزشی سفیران انقلاب اسلامی برای اولین بار در استان فارس طراحی و در سطح کشور برگزار شد که زیربنای رویداد طرح توانمندسازی و تربیت کنشگران هسته بین الملل بسیج دانشجویی فارس، محسوب میشود و در این زمینه همواره استان فارس پیشرو بوده است. و تعدادی از ثبت نامی ها با توجه به فراخوان فعالیت در هسته های بین الملل، که بعد از دوره سفیران انقلاب اسلامی زده شد در طرح اسم نوشتند و به تناسب زمانی فعالیت هایی در زمینه بین الملل داشتند.
با توجه به اینکه ، زمانی از اجرایی شدن این طرح در عید نوروز اتفاق میافتد، در تعطیلات نوروزِ این طرح عید بین الملل دانشجویی1400 در نظر گرفته شده است که باچینش و بررسی از قبل انجام شده، مستندهایی که مربوط به هر کدام از چهار کشور هدف به صورت جداگانه است به افراد معرفی میشود که در بازه 1 الی 15 فروردین به دیدن مستندها پرداخته و تحلیل ها و نظرات خود را در قالب یادداشت هایی ارائه می دهند و به برگزیدگان آن جوایزی داده میشود و در مجله ای بین الملل یادداشت ها چاپ میشود و در سطح کشور پخش می شود.
با توجه به موارد گفته شده ی فوق نحوه اجرای طرح فقط موارد بیان شده نیست و هر کدام از فعالیت ها حیطه گستردهای دارد، که توضیحاتی برای هر کدام از فعالیت ها داده میشود.
*بررسی اخبار هر روزه کشورهای هدف فقط به بررسی منتهی نشده و کارهای زیر را شامل می شود؛متن خوانی اخبار، تحلیل اخبار و نگاه ها نسبت به یک مسئله در کشور هدف، آموزش ترجمه کل متون، آموزش زبان به صورت کلمه های مهم
*فعالیت هفته ای یک الی دو توییت زدن در هفته با توجه به اتفاقات مهمی که در تقویم نسبت به مسائل بین الملل وجود دارد افراد توییت میزنند تا با روند کار در فضای توییتر آشنا شده که بتوانند در کشور انتخابی خود نسبت به مسائل آن در فضای توییتر فعال باشند و بنا بر ضرورت از زبان کشورهای هدف (عربی و انگلیسی) استفاده کنند که با توجه به آموزش و استفاده از تجربیات دیگر اعضا کارگروه خود به این کار میپرازند و در نهایت آماده ارتباط گیری با دانشجویان و مردم کشورهای هدف و بعد کشورهای دیگر میشوند.
*بررسی مقاله ها به این صورت است که از قبل مقاله های مهم با موضوعاتی مشخص در زمینه ی کشورهای مورد نظر انتخاب شده است و شرکت کنندگان با بررسی آن و مطالعه در زمینه معرفی شده ی آن مقاله به تحقیقات گسترده تری پرداخته و هفته ای یک جلسه به ارائه تخصصی می پردازند.
*یک روز در هفته جلسه آموزشی با اساتید برگزیده کشوری برگزار می شود که محوریت های گفته شده در طرح را بررسی میکنند و شرکتکنندگان میتوانند با توجه به آموزش و مطالعاتی که داشتند سوالات خود را از اساتید بپرسند و با آنها در حوزه فعالیت خود در ارتباط باشند و فعالیتشان را گسترش دهند.
*مباحث عمومی مسائل الملل؛همه اعضاء ، محتوای اولیه برای کنشگری در فضای بین الملل را هر دو هفته یکبار آموزش می بینند که این موارد شامل آموزش بیانیه نویسی و یادداشت نویسی، آموزش اهمیت توییتر و شبکههای مجازی اثرگذار برای ارتباطات و تاثیرگذاری، آموزش تولید محتوای اولیه با نرم افزار های مختلف، شناخت تاثیر انقلاب اسلامی ایران بر کشورها و جنبش های مختلف جهان.
*با توجه به اهمیت استفاده از زبان رایج کشور های هدف،تمهیداتی برای اینکه دوستان در فضای بین الملل فعالیت کنند و اخلالی در کارشان به وجود نیاید چیده شده است،البته برای فعالیت تخصصی در حوزه بین الملل تسلط کامل به یک بزان ضروری است و کمک شایانی برای ارتباط برقرار کردن و دسترسی به منابع و کتب کشور های هدف میکند.
- استفاده از google translate
- آموزش کلمات مهم روزمره برای کنشگری با استفاده از اخبار مختلف
- پشتیبان های زبان خارجی
- معرفی دوره های زبان عربی،انگلیسی و عبری به دوستان علاقه مند با تخفیف
ساختار تشکیلاتی کارگروه های تخصصی به این صورت است که هر کارگروه تخصصی کشور های مختلف تیم های زیر را شامل می شود:
یک نفر به عنوان مسئول کارگروه که از بین افرادی که در فراخوان فعالیت در هسته بین الملل بعد از دوره سفیران نام نویسی کرده اند و در کارخواست های خواسته شده مشارکت داشتند، انتخاب میشوند.و مسئولیت کارگروه کشور و هماهنگی بین تیم ها را بر عهده دارد.
تیم رصد و انتشار اخبار مهم کشور هدف؛که با توجه به توضیحاتی که درباره فعالیت مربوط به اخبار گفته شد اعضای این تیم اخبار کشور هدف را رصد کرده و اخبار مهم آن را ، در کانالی که اعضا کارگروه در آن عضو هستند هر روز منتشر میکنند.
تیم تولید محتوا رسانه ای در فضای مجازی؛ این تیم با توجه به بررسی مقاله ها و ارائه اساتید و تحقیق و تفحص هر عضو کارگروه و اخبار و محتوایی که از سایر تیم ها به دست آورده اند به تولید محتوا برای نشر در فضاهای مجازی مختلف توسط همه اعضا میپردازند ، که برای انجام تولیدات گرافیکی ، از اعضای کارگروه که پیش زمینه فعالیت در این حوزه را داشته اند استفاده می شود و افراد دیگر هم آموزش های اولیه کار با برنامه های گرافیکی لازم داده میشود.
تیم تحلیل و بررسی(سیاسی)؛این تیم بررسی های انجام شده افراد در حیطه کشور هدف که مربوط به مسائل و ساختار سیاسی و اتفاقات رخ داده در آن کشور است را بررسی تخصصی تر کرده و در اختیار تیم تولید محتوا قرار میدهند و در مواقع لزوم موضعی در قالب های متفاوت نظیر بیانیه و یادداشت ارائه میدهند.
تیم علمی-آموزشی-پژوهشی؛این تیم به عمیق کردن و مکتوب کردن مباحث اساتید و در صورت ظرفیت علمی گروه ، به حل مسئله یکی از مشکلات مهم کشور هدف بپردازند و از طریق سازمان ها و نهاد های مختلف و کمک اساتید متخصص به صورت طرح اجرایی درآید.
تیم فرهنگی-اجتماعی؛مسائلی که هر کشور در زمینه فرهنگی- اجتماعی دارد مثل آداب و رسوم، عقاید و ارزش ها ، زبان و دین و… را بررسی میکنند.
هر کدام از تیم های گفته شده به صورت تشکیلاتی با همه اعضای کارگروه یک کشور و با تیم های دیگر آن کارگروه کشور در ارتباط هستند و اطلاعات و یافته های خود را برای تولید کردن محتوا استفاده میکنند و در اختیار تیم فضای مجازی قرار میدهند و محتوا تولید شده در قالب های مختلف اعم از کلیپ، عکس نوشته و… در اختیار اعضا (و حتی دانشجیان خارجی که در ایران تحصیل میکنند) برای نشر قرار میگیرد که این خود میتواند زمینه آگاهی افراد دیگر در زمینه مسائل کشور مورد بررسی ومسائل بین الملل را فراهم کند و موجب ارتباط گیری با دانشجویان خارجی را فراهم کند.
نتیجه و خروجی طرح
1_تولید کتابچه تخصصی هر کشور با محوریت مطالب اساتید و تحقیق دانشجویان
2_مجموعه فیلم تدریس شده اساتید با توجه به کشور های مورد مطالعه
3-تولید اولین مجله بین الملل با محوریت نقد و بررسی فیلم ها و مستند های مسائل بین الملل
4-تربیت کنشگران حوزه بین الملل به صورت تخصصی در کشور های مطروحه
5-ایجاد هسته های بین الملل شهرستان های استان فارس
6_تقویت و ایجاد هسته های بین الملل بسیج دانشجویی استان های مختلف کشور
اهداف و برنامه های آینده
1_ معرفی افراد برگزیده و برتر به عنوان مسئول بین الملل تشکل های دانشگاه های استان های کشور
2_استفاده از افراد برتر به عنوان نویسنده و تحلیلگر در نشریه تخصصی دانشجویی بین الملل استان فارس
3_استفاده از افراد برتر به عنوان اساتید برای ارائه مطالب ، شناخت اجمالی از کشور مورد مطالعه و اهمیت فعالیت در حوزه بین الملل به دانشگاه های شهرستان ها
4_ارتباط گیری با دانشجویان خارجی مقیم در دانشگاه های ایران
5_استفاده از دانشجویانی که مسلط به زبان هستند برای نویسندگی در نشریه بین المللی بین دانشگاهی ایران و کشور های مختلف جهان با زبان رایج در کشور هدف
6_برگزاری دوره برای دانشجویان خارجی مقیم ایران درباره معرفی و سیر مطالعاتی شخصیت های اسلامی مهم ایران و شناخت خرده فرهنگ ها و آشنایی با جاذبه های دیدنی استان های مختلف